Gruvverksamhet underjord

Vi bistår LKAB med tillredning, lastning, transport och skuthantering i Kirunas underjordsgruva. Vi ansvarar även för underhåll av vägar och nivåer. Verksamheten under jord är företagets största avdelning med ca 180 duktiga medarbetare. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att utvecklas och leverera totalkvalitet.


Tillredning & Skutknackning

Här arbetar vi på olika så kallade ”orter” nere i gruvan där vi utför tillredning i LKAB’s process för att utvinna järnmalm. Kontor med fikarum och verkstad finns på nivå 1070 där också förarna utgår ifrån. Skutknackningen utgår också från 1070 och arbetar med olika grävmaskiner för att knacka loss löst berg ifrån bergväggarna. Här har vi flera arbetsledare som arbetar i skift.


Vägunderhållet

Här arbetar vi med vägunderhåll i hela LKAB’s gruva. Vi har hjullastare, lastbilar som transporterar material, väghyvel och en sopbil som sopar vägarna i gruvan. Vägunderhållet utgår från en annan nivå, de har ett eget kontor med fikarum och en egen arbetsledare för sin verksamhet.


Konsul

Konsul är en mindre gruva med egen infart på baksidan av berget. Här har vi maskiner både underjord och ovanjord. Kontor med fikarum delar vi med LKAB och andra entreprenörer ovanjord på konsul-området.


Är du intresserad av att arbeta på denna avdelning? Skicka in en intresseanmälan till jobb.kuj@lthtraktor.se

timmy esbjörnsson, joel ylinenpää, petri keisu, marcus fahlen - kopia