Svappavaara Information

2019-12-04
Matilda slutar

Jag kommer att sluta i Svappis och bli placerad i Kiruna istället som projektledare, min ersättare blir Annika som ni säkert redan sett här på etableringen. Bytet kommer att ske eftersom men vi räknar på att jag slutar helt i Svappis vid årsskiftet. Jag kommer såklart att komma hit och besöka er ibland så vi kommer att synas ändå! 🙂

/Matilda


2019-11-08
Ny revidering av rutinen för körningen i Pitkäjärvi

Läs den under KMA sidan här bredvid eller i pärmen i förarkontoret. 🙂


2019-10-03
Prova ut årets julklapp

Årets julklapp är en jacka och en hoodie från Craft. För att vi ska kunna beställa rätt storlekar så finns det möjlighet att prova ut storlekarna i förväg.

Tid för utprovning i Svappavaara: 3/10 och 10/10 kl 15.30-18.00

Jag har jackorna här redan nu så vill någon komma in tidigare än 15:30 så kika förbi mig på kontoret när som helst under dagen. 🙂


2019-08-08
Vikmuggar istället för engångsartiklar

Vi har redan delat ut vikmuggar en omgång och för er som inte hämtat ut tidigare så finns det nya vikmuggar att hämta från Matilda på kontoret. Alla får hämta ut en vikmugg att ha i byxfickan för att använda på kafferasterna nere i kurarna, då vi ska sluta köpa in engångsmuggar till Svappis. Detta mest för att spara på miljön men även för att det är enklare praktiskt sett.

Så har du ingen vikmugg, kom in och hämta en! 🙂


2019-07-09
Ny rutin Pitkäjärvi

Nu har det kommit ut en ny och tydligare rutin för Pitkäjärvi. Rutinen finns här på hemsidan och i förarkontoret. Läs igenom och skriv under på din rutinlista hos Matilda.


2019-06-25
Övertid i sommar

För er som anmält intresse för övertidsveckor i sommar så har jag nu sammanställt listan nere i fikarummet, de namn som är grönmarkerade är inskrivna på övertid. De namn som tagits bort har tyvärr inte fått sin önskade övertid. Rödmarkerade fält är som tidigare lediga poster ifall att någon är intresserad av att köra extra då.


2019-06-24
Festivalbiljetter

Festivalbiljetter kommer att finnas för uthämtning även i Svappis. Man kan hämta ut biljetterna dagtid under vardagarna av Matilda, är inte Matilda på plats så är det hos Micke eller arbetsledarna.
Biljetterna kommer att finnas för uthämtning fram till torsdag kl.14:00.

Vi tar endast emot jämna pengar i kontanter och det gäller en biljett per anställd. 


2019-04-24
Någon som vill köra extra v.19?

Arbetsledningen letar en tåglastare till Pitkäjärvi måndag till söndag vecka 19.
Kontakta arbetsledningen för mer information.


2019-04-10
Problem med grisiga rutor efter tvätt?

Nu har vi enligt önskemål från förarna köpt in fönsterskrapor som ni kan använda då maskinen är blöt och mycket gris rinner ner på rutan.

Finns att hämta hos Mange. 🙂


2019-02-28
Uppdaterad version av Arbete i järnvägstoll

Hej! Vi har uppdaterat infon i rutinen för arbete i järnvägstoll, läs igenom ändringarna vid tillfälle! 🙂 Finns både här på hemsidan och i förarkontoret.


2019-02-15
Fotoförbud på LKAB’s områden

Hej Svappis! Vi vill påminna om fotoförbudet som gäller inom LKAB’s alla områden. 🙂
Fotoförbud

 


2019-01-30
Utbildningar LTH

Vi har under en period tagit hit vår utbildare Åke regelbundet för att gå igenom alla förare i utbildningarna ”Säkra lyft” och ”Arbete på väg”. Har inte du gått dessa utbildningar än? Ta kontakt med arbetsledningen så bokar vi in dig. 🙂 Nästa utbildningstillfälle är på torsdag klockan 06:00.


2019-01-15
Semesterschema

Nu är det dags att börja planera er semester, semesterschemat hänger uppe i hallen. Kryssa i de veckor du vill vara ledig, men kom ihåg att minst 50% av den ordinarie personalen måste vara kvar i tjänst varje vecka. Listan tas ner igen 31/3. 🙂
/Matilda


2018-12-07
Caterpillar hälsar på

Nu under några dagar är Caterpillars Arve & Ragnar och hälsar på!
De utbildar några av våra förare i hur man kör effektivt, berättar lite om de olika maskinerna och ger lite allmänna tips & trix! Alltid lika kul att ha dem på besök. 🙂

Utbildning Caterpillar Svappis

 

 

2018-09-25
Kaunis Iron SSG

Inom kort kommer det att behövas SSG och inpassering till Kaunis Iron’s omlastningscentral i Pitkeäjärvi. Eftersom att vi har flera tjänster som regelbundet gör jobb i Pitkeä har vi valt att skicka ut denna SSG till alla i Svappis ifall att man byter tjänst eller behöver rycka in där någon gång. Jag skickar idag ut den nya utbildningen till alla, har du inte fått den inom någon dag så kontakta Matilda på kontoret. Utbildningen registreras på ditt befintliga SSG kort. 🙂

 

2018-08-30
Pendlarbilar till och från Svappavaara

Vi har fått önskemål om pendlarbilar till och från Svappavaara och även om vi hemskt gärna skulle vilja kunna erbjuda detta till våra anställda så är det inte möjligt på grund av både logistik och Skatteverkets regler.
Logistiken gör det väldigt svårt då vi har pendlare inte bara från ett ställe utan från många olika orter, och skulle vi kunna erbjuda pendlarbil så ska detta vara för alla och inte bara för de som bor t.ex. i Kiruna eller i Vittangi.
Även Skatteverket säger nej till detta då varje arbetstagare ska ta sig till och från jobbet själva, skulle vi erbjuda pendlarbil så måste detta också beskattas som förmånsbil av varje person som nyttjar pendlarbilen.

Läs mer om Skatteverkets regler på deras hemsida: Skatteverket Bilförmån


2018-08-22
TV & internet till personalbostäder

Vi har under en period tittat över och även fått in önskemål om möjligheterna för att få in nya TV-apparater och internet till personalbostäderna. Detta är något vi kikat på kontinuerligt och ska försöka lösa men då det varit fullt upp för oss alla på kontoret med all annan logistik och flytt av etablering så har detta fått läggas åt sidan nu över sommaren när det varit som rörigast. Men det är på våran agenda att kolla upp detta och vi hoppas att kunna lösa detta inom en snar framtid! 🙂


2018-08-09
Möjligheter för gym i Svappavaara

Vi har fått in önskemål om gym-möjligheter i Svappavaara. Vi vill absolut kunna erbjuda detta till våra anställda för att uppmuntra till en aktiv och hälsosam fritid för alla våra medarbetare. Det har tidigare undersökts möjligheter för att våra anställda ska kunna få använda ett annat gym på området men det önskemålet fick tyvärr avslag. Vi kommer att ta frågan vidare och fortsätta titta efter möjligheter och alternativ hur vi kan lösa detta framöver.

I dagsläget får ni gärna använda våra personalrabatter till ett gymkort i Kiruna så får vi hoppas att vi hittar ett gym lite närmare i framtiden som vi får använda oss utav istället! 🙂

2018-06-13
Rutiner & befattningsbeskrivningar

 

Vi håller på att förbättra vårt system för rutiner och befattningsbeskrivningar så att vi enklare kan säkerhetsställa att alla fått ta del av den viktiga informationen vi har och att alla känner sig säkra på sina arbetsuppgifter.

Mer information kommer om detta så fort vi på kontoret är klar med hur det ska se ut!


2018-05-15
Frukost på onsdagar

Vi kommer börja med att bjuda på mackor till frukost varje onsdag! Därför har jag behövt flytta om lite i kylskåpet.
Vi hänvisar all privat mat och matbackar till det vänstra kylskåpet.
Översta hyllan i högra kylskåpet kommer att vara till för gemensam mat som alla kan äta av, det står en lapp på den hyllan. Det finns även en korg med bröd märkt med ”gemensamt bröd” på diskbänken som också är till för alla!

När jag handlar inför onsdagen kommer jag även att ställa fram lite frukt och grönt på fikarumsborden och arbetsledare i tjänst tar med frukt till de andra kurarna. Mackorna kommer endast att finnas på stora etableringen så vill man ha med macka till andra kurarna kan man göra en smörgås här och sedan ta med sig.

th

 


Riskbedömning Svappavaara

Vi vill påminna alla förare om att läsa igenom riskbedömningen för vår verksamhet i Svappavaara. Och att även läsa igenom alla rutiner för de olika arbeten vi utför. Det är väldigt viktigt och en skyldighet att alla förare har tagit del av den informationen för vår allas egen säkerhet. Alla risker som finns för våra arbeten finns i riskbedömningen tillsammans med åtgärd för risken.

Rutiner och riskbedömning ligger framme i förarkontoret på övervåningen, där finns de alltid till hands för alla att läsa. Förarkontoret är alltid öppet och finns till förfogande för er förare, där finns även en personal-dator som alla får använda till att kolla agda, hemsidan, etc.

Ha det bra!

/Matilda