Svappavaara Information

2018-12-07
Caterpillar hälsar på

Nu under några dagar är Caterpillars Arve & Ragnar och hälsar på!
De utbildar några av våra förare i hur man kör effektivt, berättar lite om de olika maskinerna och ger lite allmänna tips & trix! Alltid lika kul att ha dem på besök. 🙂

Utbildning Caterpillar Svappis


2018-10-18
Snart kör vi AP-träffar

Om allt går enligt plan kör vi AP träffar i november i Svappis. Vi kommer köra mindre grupper med ca 10-15 personer i varje grupp. Håll utkik i fikarummet efter anmälningslistor.


2018-10-16
Svappis blir utan Matilda ett tag!

Matilda kommer att bli utlånad till entreprenad-avdelningen för att projektleda uppstarten av ett nytt system i firman. Micke och arbetsledningen kommer att hjälpas åt med ta över Matildas arbetsuppgifter under tiden och det handlar om en period på ungefär 3-4 månader med start nästa vecka, v.43. 🙂


2018-10-03
Säkra lyft

Ni som gått utbildningen Säkra lyft men inte fått något intygs-kort från utbildningen, meddela Matilda så ordnar jag så att ni får det! 🙂


2018-10-01
Tvättmaskin i verkstan

Nu finns det möjlighet att tvätta sina arbetskläder i verkstan i Svappavaara! 🙂 Tvättrummet ligger under trappen till fikarummet. Kom ihåg att hålla god ordning på era kläder och inte lämna något i tvättrummet efter att det torkat klart. Om tvättmedel håller på att ta slut så meddela arbetsledningen så fixar vi mer! 🙂

/Matilda


2018-09-25
Kaunis Iron SSG

Inom kort kommer det att behövas SSG och inpassering till Kaunis Iron’s omlastningscentral i Pitkeäjärvi. Eftersom att vi har flera tjänster som regelbundet gör jobb i Pitkeä har vi valt att skicka ut denna SSG till alla i Svappis ifall att man byter tjänst eller behöver rycka in där någon gång. Jag skickar idag ut den nya utbildningen till alla, har du inte fått den inom någon dag så kontakta Matilda på kontoret. Utbildningen registreras på ditt befintliga SSG kort. 🙂


2018-09-21
Extra tåglastare 1/10

Någon som vill jobba extra som tåglastare 1/10? Ring arbetsledningen och meddela om du vill/kan! 🙂


2018-08-30
Pendlarbilar till och från Svappavaara

Vi har fått önskemål om pendlarbilar till och från Svappavaara och även om vi hemskt gärna skulle vilja kunna erbjuda detta till våra anställda så är det inte möjligt på grund av både logistik och Skatteverkets regler.
Logistiken gör det väldigt svårt då vi har pendlare inte bara från ett ställe utan från många olika orter, och skulle vi kunna erbjuda pendlarbil så ska detta vara för alla och inte bara för de som bor t.ex. i Kiruna eller i Vittangi.
Även Skatteverket säger nej till detta då varje arbetstagare ska ta sig till och från jobbet själva, skulle vi erbjuda pendlarbil så måste detta också beskattas som förmånsbil av varje person som nyttjar pendlarbilen.

Läs mer om Skatteverkets regler på deras hemsida: Skatteverket Bilförmån


2018-08-22
TV & internet till personalbostäder

Vi har under en period tittat över och även fått in önskemål om möjligheterna för att få in nya TV-apparater och internet till personalbostäderna. Detta är något vi kikat på kontinuerligt och ska försöka lösa men då det varit fullt upp för oss alla på kontoret med all annan logistik och flytt av etablering så har detta fått läggas åt sidan nu över sommaren när det varit som rörigast. Men det är på våran agenda att kolla upp detta och vi hoppas att kunna lösa detta inom en snar framtid! 🙂


2018-08-22
Flytt av etablering

Som ni alla märkt har det varit en aning rörigt de senaste dagarna när vi flyttat etableringen men idag börjar det färdigställas och imorgon blir det storstädning av hela byggnaden så att det blir som vanligt igen!
Det kommer även att dyka upp nya gardiner, tavlor osv så småningom så att vi får det lite hemtrevligt! 🙂


2018-08-09
Möjligheter för gym i Svappavaara

Vi har fått in önskemål om gym-möjligheter i Svappavaara. Vi vill absolut kunna erbjuda detta till våra anställda för att uppmuntra till en aktiv och hälsosam fritid för alla våra medarbetare. Det har tidigare undersökts möjligheter för att våra anställda ska kunna få använda ett annat gym på området men det önskemålet fick tyvärr avslag. Vi kommer att ta frågan vidare och fortsätta titta efter möjligheter och alternativ hur vi kan lösa detta framöver.

I dagsläget får ni gärna använda våra personalrabatter till ett gymkort i Kiruna så får vi hoppas att vi hittar ett gym lite närmare i framtiden som vi får använda oss utav istället! 🙂


2018-08-08
Dålig planering av frukost

Vi ber om ursäkt för att vi vid ett tillfälle glömde bort att köpa in frukost helt, Mickes fel, och idag kom frukosten sent, Matildas fel, och var väldigt bristfällig då vi fick handla på en mack istället för en matvarubutik, MEN vi skyller på att det är lite rörigt nu i semestertider och framöver ska vi se till så att frukosten köps in precis som vanligt! 🙂

Vi har hört att frukosten uppskattas väldigt mycket, det är jätteroligt för oss att höra. 🙂 Så tack för er positiva feedback!


2018-07-04
Uthämtning av kort

Alla som hämtat ut intyg/kort tidigare än 18/6 2018 från kontoret eller arbetsledningen måste komma in med dessa igen för att vi ska kunna ta en kopia på dessa då det missats tidigare. Vi ursäktar besväret men kom bara in till kontor eller arbetsledning så tar vi en kopia på bara någon minut! 🙂


2018-07-03
Varselvästar

Nu har vi varselvästar att hämta ut på kontoret! Använd västen över en vanlig t-shirt eller tröja nu när det är så varmt så slipper man ha jackan på sig. Kom ihåg att ingen får gå utan varselklädsel på området så att enbart gå med t.ex. en svart t-shirt är inte okej!

Ha en bra dag och njut av värmen! 🙂 /Matilda


2018-06-15
Rutiner online

Nu finns alla våra rutiner och riskanalysen uppe på hemsidan. Du hittar den här under Svappavaara Information och i menyn till höger.

ALLA som inte skrivit under att de läst igenom våra rutiner eller gått igenom befattningsbeskrivningen ska göra detta vid tillfälle på kontoret. Gå till Matilda så får du dina papper för genomgång och signering.


2018-06-13
Rutiner & befattningsbeskrivningar

Vi håller på att förbättra vårt system för rutiner och befattningsbeskrivningar så att vi enklare kan säkerhetsställa att alla fått ta del av den viktiga informationen vi har och att alla känner sig säkra på sina arbetsuppgifter.

Mer information kommer om detta så fort vi på kontoret är klar med hur det ska se ut!


2018-05-15
Frukost på onsdagar

Vi kommer börja med att bjuda på mackor till frukost varje onsdag! Därför har jag behövt flytta om lite i kylskåpet.
Vi hänvisar all privat mat och matbackar till det vänstra kylskåpet.
Översta hyllan i högra kylskåpet kommer att vara till för gemensam mat som alla kan äta av, det står en lapp på den hyllan. Det finns även en korg med bröd märkt med ”gemensamt bröd” på diskbänken som också är till för alla!

När jag handlar inför onsdagen kommer jag även att ställa fram lite frukt och grönt på fikarumsborden och arbetsledare i tjänst tar med frukt till de andra kurarna. Mackorna kommer endast att finnas på stora etableringen så vill man ha med macka till andra kurarna kan man göra en smörgås här och sedan ta med sig.

th


2018-05-09
Större storlekar profilkläder

De större storlekarna av profilkläderna har nu kommit till kontoret i stan, jag kommer att ta hit kläder till de som sagt till om större storlekar under veckan och de finns sedan för uthämtning hos mig på kontoret. /Matilda


2018-04-11
Kläder finns för uthämtning

Nu finns det kläder för uthämtning för alla våra anställda! Vi har fått tilläggsbeställa XS och XXXL så dessa kan vara slut när du hämtar, nya leveransen ska komma imorgon eller fredag så dessa storlekar fylls på så snart som möjligt.

 


2018-04-06
Uthämtning av kläder

Under nästa vecka v.15 kommer Matilda att börja ta hit kläder till de som valt ut sina storlekar, för de som ändå åker till Kiruna kan man hämta ut kläder direkt från huvudkontoret också. Kläderna finns i Svappavaara från tisdag och framåt uppe på kontoret. I Kiruna kan man hämta ut när som helst så länge kontoret är bemannat.

 


Säkra lyft-utbildning 2/3

Ni som gått Säkra lyft med Åke den 2/3 har fått hit era intygskort för utbildningen, de finns att hämta hos mig på kontoret!

/Matilda

 


LTH-kläder

Nu finns det nya LTH-kläder i form av t-shirtar och zip-tröjor att hämta ut för alla anställda.
Eftersom att vi har lagret med kläder i Kiruna så kommer vi göra så att ni får komma upp till mig på kontoret och välja storlek, sedan tar jag med kläderna till Svappavaara eftersom när jag får in storlekar. Så kom upp till mig, kika på kläderna och meddela storlek så snart ni kan! 🙂

Vill man så finns det även möjlighet att hämta ut kläderna i Kiruna, meddela mig om ni vill hämta ut dem där istället.

/Matilda

 


Tvätta kläder

Det finns möjlighet att tvätta sina arbetskläder i Kiruna fram till dess att vi slår upp nya etableringen här i Svappis, det är först då vi kommer att få tvättmöjligheter på plats.

I ”gamla kontoret” där Åke har sina utbildningar idag finns det tvättmaskin där alla får tvätta sina arbetskläder, vill man tvätta så åker man först förbi till tjejjerna på kontoret i Kiruna så får de lägga in rätt behörighet på ditt ID06, därefter kan du låsa upp huset med ID06an och tvätta dina kläder när du själv hinner.

 


Vikmuggar

Vi på LTH arbetar ständigt för att påverka miljön så lite som möjligt, därför delar vi ut vikmuggar till alla anställda för att minska på pappersmugg-förbrukningen. Har du inte fått en vikmugg ännu är du välkommen upp till Matilda så får du en! 🙂

Tänk också på att vi har källsortering på både etableringen och i kurarna vid lossning och terminal så se till att källsortera! Metall, batterier och glas slängs inte i brännbart.

 


Semesterschema

Nu är det dags att börja välja när ni ska ha er semester! Ett schema kommer att läggas upp på anslagstavlan i hallen där ni får kryssa i när ni vill ha er semester, välj period 1 eller 2, alltså inte överlappande över båda perioderna.

Listan tas ner 31 mars och därefter kommer arbetsledningen att sammanställa och börja leta efter sommarvikarier.

Ha det bra!
/Matilda

 


Riskbedömning Svappavaara

Vi vill påminna alla förare om att läsa igenom riskbedömningen för vår verksamhet i Svappavaara. Och att även läsa igenom alla rutiner för de olika arbeten vi utför. Det är väldigt viktigt och en skyldighet att alla förare har tagit del av den informationen för vår allas egen säkerhet. Alla risker som finns för våra arbeten finns i riskbedömningen tillsammans med åtgärd för risken.

Rutiner och riskbedömning ligger framme i förarkontoret på övervåningen, där finns de alltid till hands för alla att läsa. Förarkontoret är alltid öppet och finns till förfogande för er förare, där finns även en personal-dator som alla får använda till att kolla agda, hemsidan, etc.

Ha det bra!

/Matilda

 


Hej och välkommen till vår nya informationskanal!

Hädanefter kommer all information som rör Svappavaara att läggas upp här på denna kanal. Sidan är under uppbyggnad så ni får ha lite överseende med att det kanske ser lite rörigt ut till en början… 🙂

Här kommer vi att lägga upp viktig information, frågor och meddela när vi behöver extra folk så att ni som läser kan höra av er om ni är intresserade av att arbeta lite extra.

Vi vet att det varit lite väl mycket sms från oss nu i början och anledningen till det är just att vi inte haft någon annan informationskanal så tanken är nu att denna sida samt en infoskärm i fikarummet på etableringen ska vara de aktuella informationskanalerna.

Tanken är även att vi framöver kommer kunna ha ett kommentarsfält, bildgalleri och lite annat roligt för att göra detta till en levande plattform för vår arbetsplats.

Så håll koll här med jämna mellanrum!

Vi syns på jobbet!
/Matilda