LTH’s friskvårdsavtal

LTH’s friskvårdssatsning from 1/3–21

Syftet med LTH’s friskvårdssatsning är att uppmuntra varje medarbetare till rörelse. Kanske helst den medarbetare som idag inte rör sig alls eller väldigt lite. Därför är det viktigt för oss att erbjuda ett brett spann med olika alternativ. Självklart vill företaget även bidra till fortsatt god hälsa för den medarbetare som redan är träningsfrälst.

From 1/3–21 kommer vi övergå till en ny form av friskvårdssatsning som innebär följande två alternativ som varje medarbetare har att välja mellan. Man kan inte välja båda alternativen.

Alternativ 1:

Friskvårdsbidrag 3000 kr/år. Mot uppvisande av kvitto från någon av Skatteverkets tillåtna former av friskvård får den anställde ett friskvårdsbidrag på max 3000 kr. Ersättningen ges på lön. Kvitto måste inlämnas senast 1/12 varje år för att hamna på rätt år. Man kan inte få bidraget retroaktivt.

Godkända former på friskvård enligt Skatteverket:
https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard/friskvardsaktiviteterao.4.15532c7b1442f256baee714.html?q=friskv%C3%A5rd

Den som väljer alternativ 1 lämnar kvitto till Eva Stålnacke.
Krav på kvitto: det ska framgå vem som köpt, vem det gäller och perioden. Kan vara ett skrivet kvitto och ett kassakvitto bifogat med det. De som har autogiro kan ta ut en kopia på sitt avtal.
Eftersom kontoret ofta är obemannat i Coronatider, lägg kvitto i kuvert och märk med ”Eva Stålnacke”. Lägg kuvert i brevlådan utanför huvudkontoret.

Alternativ 2:

För den som vill prova olika alternativ på friskvård kan nyttja de anläggningar där LTH har avtal. Max tak 3000 kr/år. Varje medarbetare håller själv reda på den totala kostnaden de kommer upp i varje kalenderår. Skulle maxtaket på 3000 kr övertrasseras så kommer nettoavdrag på lön ske.

Den som väljer alternativ 2 behöver inte meddela detta eftersom vi får information från anläggningarna om vilka som tränat.

LTH:s styckepriser (ink moms) på träningsanläggningarna:
Actic: 75 kr
Boxen: 144 kr
EnerQi: 104 kr
Friskis & Svettis: 85 kr
Gymmet: 80 kr
Luossabacken: 160 kr
NPC: 96 kr

Träning under jan-feb 2021 nollas

Eftersom vi kommit en bit in i 2021 så kommer vi nolla den kostnad varje person kommit upp till under januari och februari 2021. From 1/3–21 börjar vi om från början och alla kan nyttja ett av alternativen ovan.

Utvärdering vid årets slut
I slutet av 2021 kommer utvärdering av årets friskvårdssatsning ske för att se om denna modell även ska tillämpas nästkommande år.


Följande anläggningar har vi avtal med:

Actic Kiruna

Bad, gruppträning, gym ingår.
Här finner du info om hur Actic hanterar smittorisk gällande covid-19: https://www.actic.se/corona/

Boxen Kiruna

Vi bakom Boxen Kiruna är Axel Johansson och Simon Lahti. Vi erbjuder en träningsanläggning för alla! Här har du möjlighet till styrketräning och rehab träning men också stora öppna ytor för funktionell egenträning och en stor variation i gruppträningar kommer finnas tillhands under vårt tak.

Som medlem på vår anläggning kommer du att erbjudas en 15-20 min kostnadsfri konsultation med Head Coach Axel angående din personliga utveckling hos Boxen Kiruna. Konsultationen utgår från dina mål och förutsättningar och är frivillig.

För att kunna träna på vår anläggning behöver du komma in under bemannade tider som är måndag – fredag 15.00 – 18.00 och lösa din inpassering samt sätta upp en medlemsprofil.Givetvis följer vi myndigheternas rekommendationer kring COVID-19 och har tagit till särskilda rutiner och åtgärder för extra städning av vår verksamhet samt desinfektion av vår utrustning efter varje användning.

Följ oss på instagram och facebook: Boxenkiruna, för senaste uppdatering och nyheter från oss.Du använder ID06 vid varje träningstillfälle för att registrera dig.

EnerQi

Den enskilde betalar själv en startavgift på 300 kr och kan därefter träna fritt.
Gruppträning och gym ingår. Info om hur EnerQi hanterar smittorisk gällande Covid-19: https://enerqi.cc/

Ny information från Enerqi:
På gång på EnerQi
Träningsmöjligheter på EnerQi

Friskis & Svettis

Varje medarbetare löser själv medlemskap 180 kr/år och kan därefter träna fritt.Gruppträning ingår.
Info hur Friskis & Svettis hanterar covid-19: https://www.friskissvettis.se/Nyheter/Friskis-anpassar-verksamheten

Ny information – Hjalmar Lundbohmsskolan & utomhusträning

Gymmet

Gym ingår.
Info hur gymmet hanterar covid-19: https://gymmet.nu/information-kring-corona-viruset/

NPC


Fri åkning Luossavaarabackens liftsystem

Mot uppvisande av ID06 i lifthuset där liftoperatören sitter så får du låna ett liftkort som du kan åka fritt med under kvällen, denna MÅSTE lämnas tillbaka innan du åker hem annars kan du personligen bli återbetalningsskyldig. Lifthuset är alltid bemannad när liften går.


Arctic Massage

Arctic Massage i Jukkasjärvi erbjuder alla LTH anställda 100 kr rabatt per behandling. Svensk klassisk massage som kan vara behandlande eller avslappnande beroende på behovet hos Dig som kund. Massagebehandlingarna kombineras ofta med triggerpunktsbehandling, koppning samt stretch. Denna friskvårdsform går att använda i enlighet med alternativ 2 i LTH:s friskvårdssatsning. Du har samma rabatter om du betalar privat, dvs om ditt friskvårdsbidrag är förbrukat.

Boka Din behandling på: http://arcticmassage.bokadirekt.se/
Där finns LTH under fliken Företag/Avtal och du hittar Din tid.

Årskort/Klippkort alternativ:
Friskvård regelbundet! Säkra upp att det blir av. Kom regelbundet på massagebehandling. Arctic massage erbjuder Svensk klassisk massage som kan vara behandlande eller avslappnande beroende på behovet hos Dig som kund. Massagebehandlingarna kombineras ofta med triggerpunkts-behandling, koppning samt stretch. Denna friskvårdsform går att köpa i enlighet med alternativ 1 i LTH:s friskvårdssatsning. Du har samma rabatter om du betalar privat, dvs om ditt friskvårdsbidrag är förbrukat.

45 minuter beh 9 ggr/år. 3800 kr (ordpris 5040)
60 minuter beh 9 ggr/år 4900 kr (ordpris 6750 kr.)

Kontakta Stina Holmberg, Arctic Massage, 073-050 76 65


Svappavaara

Badhuset

ID06 uppvisas vid varje besök.

Sporthallen

Sidan uppdateras när vi har nya tider i Sporthallen, Svappavaara.

Gym i Vittangi

Alla regler och information finns på deras hemsida http://www.vittangisportklubb.se. Du kontaktar kansliet för att få dörrkod och information.
Alla ska känna till regler/allmänna villkor innan man får börja träna så läs igenom dessa innan du kontaktar kansliet första gången.


Information kommer ut på hemsida ifall fler anläggningar tillkommer.