Kemikaliesystem EcoOnline

EcoOnline är ett system som vi har köpt in för att hålla ordning, hantera och riskbedöma alla våra kemikalier.

Kemikalier är ofta farliga och kan påverka vår hälsa om man inte är försiktig, därför har vi köpt in detta system för att enkelt kunna följa upp risker och för att ha bättre koll helt enkelt.

Såklart har även alla våra anställda rätt att läsa alla dessa riskbedömningar samt veta om alla risker som finns med de aktuella kemikalierna. Nedan på läslänken kan du klicka för att komma till systemet, där kan du söka på den kemikalien du är nyfiken på och därefter läsa all information som vi har om den kemikalien.

Där finns både riskbedömning, säkerhetsdatablad och skyddsblad.

EcoOnline Läslänk

Har du frågor eller synpunkter angående systemet?
Hör av dig till matilda@lthtraktor.se 🙂


 

Administration i EcoOnline

Du som arbetsledare, verkstadsansvarig eller som blivit delgiven att hantera EcoOnline ska vid nya produkter lägga in dessa i systemet samt riskbedöma dom, och även ta bort de kemikalier som inte används på platsen längre.
Det finns en lista per arbetsområde och dessa listor ska alltid hållas uppdaterade och levande. Köps något in ska det läggas in i systemet och detsamma om något sorteras bort. Obs! Alla kemikalier på platsen ska finnas med i systemet.

Om du vill ha en genomgång om hur du gör för att administrera i systemet, kontakta Matilda på matilda@lthtraktor.se så hjälper jag dig. 🙂

Logga in i administrations-verktyget här