Information om din anställning

Här kommer information från kontoret om löner, sjukskrivning, föräldraledighet med mera! All information som du bör veta som anställd hos oss.


2019-09-10

Detta gäller med arbetskläder

Vi använder oss huvudsakligen av Jobman men andra varianter kan förekomma på arbetskläder. För den som arbetar i Kiruna eller Svappavaara hämtas arbetskläder från Company Line i Kiruna. Arbetar du i Pajala är det Laitis som gäller.

 Regler för uttag av kläder
Som nyanställd får du en rekvisition från huvudkontoret på en uppsättning arbetskläder. Därefter är det din arbetsledare du går till om du behöver komplettera. Arbetsledaren skriver en rekvisition på detta.

 Startuppsättning:

Förare ovan jord: En sommar alt. vinterjacka, en fleecejacka, ett par byxor, ett par skor.

Förare underjord: En sommarjacka, en fleecejacka, ett par byxor, ett par skor (antingen medelhög eller högt skaft, ofodrad).

Verkstad: Eftersom det är andra krav på arbetskläder i verkstan, har vi valt att inte ha med dessa i detta sortiment. Kontakta din arbetsledare så får du rekvisition av honom.

 Detta är sortimentet på arbetskläder för LTH´s förare:

Arbetsjacka:

Arbetsjackor

 

Fleecejacka:

fleecejackor

Arbetsbyxa:

arbetsbyxor 

Arbetsskor:

skor 

Övrigt:

vä


2019-02-11

Ledighetsansökningar

Tjänstledighet och föräldraledighet

Ledighetsansökan som är max en vecka görs i stämpelklockan (tidsterminalen).

Ledighetsansökan som är längre än en vecka inlämnas på PAPPER minst två månader innan ledigheten startar. Frånvaron kommer att dras på innevarande månads lön.

Övrig ledighet

Ledighetsansökan gör du enkelt i stämpelklockan (tidsterminalen). När arbetsledning godkänt din ansökan registreras den automatiskt som den ledighet du valt på rätt datum.

Alla ledighetsansökningar bör göras personligen av var och en vilket minskar risken att det blir en fel registrering i AGDA.

Varför rapportera på olika sätt?

Pga nya sättet att redovisa arbetsgivaravgifter (AGI – arbetsgivardeklaration på individnivå) ska lön och avdrag numer redovisas per person varje månad till skatteverket. Den redovisade avdragna skatten är därefter låst på varje enskild individs skattekonto och kan inte återbetalas av någon annan än skatteverket.

Om rättning av lön måste ske, där det uppstår en situation att den anställde måste återbetala lön, måste bruttolönen återbetalas. Avdragen skatt får den anställde sedan begära tillbaka av skatteverket.

Eftersom att LTH har utbetalning av fasta arter innevarande månad, med avvikelser från månaden innan, kan det vid längre frånvaro uppstå att man blir återbetalningsskyldig. För att undvika detta skall längre tjänst- och föräldraledigheter dras av innevarande månad. Det vill säga om man är föräldraledig hela mars månad ska denna ledighet dras av på lönen som utbetalas i mars.


2019-01-04

Se över dina uppgifter i AGDA

Eftersom det är viktigt för alla medarbetare att ha aktuella kontaktuppgifter och information om nära anhörig i lönesystemet AGDA ber vi alla anställda att se över om dina uppgifter är aktuella.

Det handlar om adress, telefonnummer, barn och namn på nära anhörig.

Du loggar in på AGDA och klickar på fliken ”personal”.

Därefter klickar du på ”adresser” där du kan se adress och telefonnummer. Här kan du även redigera information som ej är aktuell.

Underfliken personal hittar du även ”närstående”. Här kan du kontrollera att den person du uppgett som nära anhörig är aktuell eller om den behöver redigeras.

Vid föräldraledighet måste du ange vilket barn det gäller, därför är det viktigt att du även ser över att barnen finns inlagda i AGDA. Nödvändig information är år, månad, datum (ÅÅMMDD). Men för din egen skull kan det även vara bra att ha med barnets namn. Du kan själv lägga in denna information gällande barn.

Om du har problem att göra dessa ändringar kontakta huvudkontoret, 0980-82407, så hjälper de dig.


2019-01-04

Byte av anställningsnummer

För att ha koll på vilka som är nyanställda under året har vi valt att lägga dessa personer på en egen anställningsnummerserie. Detta innebär att man får ett nytt anställningsnummer det andra året man jobbar.

Detta år försöker vi även att sortera om lite i personregistret och lägga anställningsnummer utifrån avdelning. Detta innebär att även de som jobbat några år kan få nytt anställningsnummer. Om man i framtiden byter avdelning kommer man också få ett nytt anställningsnummer.

I samband med att man får ett nytt anställningsnummer så får man meddelande om detta via sms. Får man inget sms så har man kvar sitt gamla nummer.

Om du använder anställningsnummer när du stämplar måste du komma ihåg att använda ditt nya anställningsnummer. Använder du ID06-kortet är det bara att stämpla på som vanligt.