Gruvverksamhet ovanjord

Svappavaara

Fem mil utanför Kiruna finns LTHs Svappavaara avdelning. I Svappavaara utför vi maskin- och åkeritjänster, rågods, tillsatser och kring tjänster i  på uppdrag av LKAB. Vi ansvarar även för underhåll av vägarna inom LKAB´s industriområde. Maskinparken består bland annat av CAT 775 och CAT hjullastare i olika storlekar.

Som förare i Svappis så gör du mest jobb som lastning, transport och vägunderhåll inom gruvverksamhet med hjullastare, grävmaskin, truck, dumper och väghyvel. Men vi har även en del vägunderhåll utanför grindarna med hjullastare och väghyvel.

Under denna avdelning har vi även ett uppdrag åt Kaunis Iron i Pitkäjärvi som ligger cirka 1-2 mil ifrån Svappavaara. Där lastar vi tåg och hanterar material med hjullastare.

Är du intresserad av att arbeta på denna avdelning? Skicka in en intresseanmälan till jobb.svp@lthtraktor.se


Kaunisvaara – Tapuligruvan

Kaunis Iron AB har avtal med Snells Entreprenad AB för lastning och transport i Tapuli-gruvan. Snells Entreprenad har i samarbete med LTH AB ansvaret för lastning och transport av malm och gråberg, krossning, länshållning av gruvan samt underhåll av krossanläggningar och vägar.

Vi från LTH’s sida har enbart truckar i Kaunisvaara och vi kör transporterna mellan de olika lastningsplatserna, tipparna och krossarna. Snells har hand om lastning och resterande arbeten i gruvan.

Som truckförare åt LTH i Kaunisvaara så behöver du ha C-kort.

Är du intresserad av att arbeta på denna avdelning? Skicka in en intresseanmälan till jobb.tapuli@lthtraktor.se