En dag på LTH

Idag träffar vi Johanna Jonasson som arbetar på Entreprenadavdelningen, Materialtransporter på LKABs industriområde i Kiruna.

Hej Johanna, vad gör du på arbetsdagarna?

Jag kör hjullastare, en Volvo L90H som servicetraktor vid Centralförrådet innanför LKABs grindar. Där lossar och lastar jag lastbilar, flyttar lagervaror samt legerar ut gods till närliggande ”adresser”. Snöröjning och sandning tillkommer under vintern. Det händer även att jag hänger med en av våra lastbilar ut på ”stan” för att hjälpa till med lossning och lastning på Industriområdet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är socialt och väldigt varierande. Det är alltid nytt gods i olika former och vikter som rullar in om dagarna och i och med att man alltid är i farten runt området och det är mycket folk som arbetar runt i kring mig så lär man känna nya ansikten ofta.

Vad är det utmaningen med ditt jobb?

Tidiga mornar. I och med att jag är en kvällsmänniska så känner man sig inte alltid tipp topp att kliva upp i ottan. Men veckodagarna går fort så helgerna med lite sovmorgon kommer ju trots allt fastän det känns lite tungt i början.

Hur länge har du jobbat på LTH och vart har du jobbat?

Jag blev anställd 2010 så i år blir det hela 12 år i firman. Jag började en sommar vid sorteringsverken på U9 i Kiruna som hjullastarförare där jag även hunnit med att lasta in i de olika krossarna samt kolfickorna. Via LTH tog jag även c-kortet så dumper och lastbil med tillsattsmedel har jag hunnit med. Efter min andra mammaledighet valde jag att börja i Svappavaara där jag kört truck och servicetraktor framtill nu i våras då jag hörde att det fanns en ledig tjänst i Kiruna och ville testa den.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag spenderar mycket tid hemma med min familj och tycker om att umgås med släkt och vänner. Jag försöker att vara ute i naturen så mycket som möjligt och vara i våra stugor. Jag älskar att sticka, sy, baka, promenera och fiska så det försöker jag kombinera med vardagen så mycket som möjligt.

Har du några roliga sommarplaner och vad är dina bästa tips för en fin sommardag i Kiruna?☀️

Jag, sambon och våra tre grabbar ser fram emot att åka iväg med nya husvagnen. Mycket bad, djurpark- och restaurangbesök och vila står på schemat.

Sen tänker jag även försöka knipa tag i några poäng i LTH:s friluftsutmaning. Så himla bra initiativ av våra hälsoinspiratörer.

En solig dag i Kiruna tar jag med barnen till gruvstadsparken för dess grönytor med pumptrack, utegym och hälsa på får. En Safari-macka och mjukglass på stan och dagen är komplett.

Trevlig sommar alla LTH-are!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.