VD-information

Resultatet för de fem första månaderna är betydligt bättre än föregående period 2021. Det är framför allt vårt uppdrag i Mertainen som genererar den positiva tillväxten men även övriga avdelningar bidrar. Jag bedömer, utifrån de uppdrag vi har klart med i dag, att det finns goda förutsättningar för bolaget i sin helhet att leverera ett bättre resultat för 2022 än 2021. Det finns dock en oro på vilket sätt kriget i Ukraina kan komma att påverka vår marknad och bransch.  Vi får bl.a. oroande signaler från våra leverantörer av maskiner och fordon att det blir svårare att beställa med en given leveranstid.

Jag följer med särskilt stort intresse och engagemang den kampanj som vi sjösatt under 2022 att få ner antalet olyckor med frånvaro. Utfallet under 2021 var allt annat än bra och vi behöver gemensamt anstränga oss till det yttersta att förbättra vår säkerhetskultur. Målet är 0 olyckor med frånvaro och alla vi som är anställda på LTH ska omfattas av en säker och trygg arbetsplats.

LTH har valt att engagera sig i Kiruna växer ekonomisk förening och som vi kallar för näringsdriven samhällsutveckling. Med ett brinnande engagemang arbetar företagare, kommun, föreningsliv och kultur tillsammans för att få Kiruna att sträcka på sig och bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner att verka, bo och arbeta i. Målet är att skapa ett starkt och levande Kiruna med större kapacitet att attrahera arbetskraft och kompetens. Vi har alla förutsättningar att få det att hända. Kiruna är en unik stad med fantastiska tillgångar och en enorm potential, att kunna växa och sträcka på sig. För att göra det krävs boende, skola, omsorg och fritid i världsklass. Det är en stor uppgift som kommer att utmana tankesätt, strukturer och invanda processer. Det kommer vi att klara genom samarbete, lyhördhet och ett brinnande engagemang. Kampanjnamnet Kiruna växer är inte ett konstaterande, det är ett löfte som signalerar att vi tillsammans har ambition, vilja och förmåga att växa framöver och att vi som bor och verkar i Kiruna kommer att leverera de förutsättningar som krävs. Vår ambition är att arrangera utställningar, mässor, möten och andra aktiviteter som sätter ljuset på Kiruna och våra tillgångar med målsättning att stimulera såväl etablering som inflyttning. Resultatet ska göra avtryck såväl i Kiruna som regionalt och på riksnivå.

Jag önskar er alla glad midsommar och en härlig semester!

Peter Niemi
VD  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.