Fokusområde: Bälte

Som vi skrivit om tidigare så är vårt nuvarande fokusområde bälte. Bältet ska alltid användas för att motverka skador vid olyckor, bältet är i många fall avgörande för utgången.

Men visste du att bältet även hjälper till att motverka problem med rygg- och nacke när du kör maskin?

Maskinernas förarstolar har en funktion att dämpa vid gupp och vibrationer, stolen ska ta emot din vikt för att minska belastningen på kroppen vid plötsliga smällar. När du sitter fastspänd med bältet så håller bältet dig mot stolen så att kroppen ska följa med i stolens rörelser för att motverka skador.

Om inte bältet sitter på så leder det till att din kropp studsar i otakt med stolen istället för att följa rörelserna vilket ofta kan leda till smärta och besvär i rygg- och nacke. Även om du inte känner av det själv så innebär avsaknad av bälte att din kropp hela tiden slår emot stolens egna rörelser.

Så även om inte olyckan är framme just nu, så hjälper bältet dig ändå på långvarig sikt.

Kör försiktigt, och använd bälte!

Bo Lennart kör alltid maskin med bältet fastspänt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.