Ett exempel från verkligheten – fokus bälte

LTH:s förare Mattias Stridfeldt arbetade i våras som truckförare i Mertainen. Eftersom vägen upp till tippen var hal för truckarna så hoppade Mattias in i hjullastare för att sanda. 

Mattias berättar: När jag sandade på väg ner från malmkoncentrathögen, tippar hjullastaren framåt och ställer sig på skopan, sedan vrider sig traktorn i midjan. Jag hade inte bältet på och hade en väldig tur som klarade mig oskadd. Allt gick väldigt sakta när jag tippade på nosen och som tur var så slog maskinen aldrig ned i marken med bakdelen. Om det händer så är det ofta med sådan kraft att man far runt i hytten med stor risk att skada sig.

Jag är väldigt noga att använda bälte. Men de där tillfällena när ”jag ska bara” händer ju ibland. Det är precis vid de tillfällena olyckan gärna är framme. Jag fick en tankeställare av denna händelse eftersom det var en obehaglig upplevelse. Man inser hur fort det kan gå fel och jag hade verkligen tur som klarade mig oskadd. Från och med nu är det bälte som gäller.

Nu efteråt inser jag att det var onödigt att sanda i nedförsbacke, men som sagt jag ”skulle bara” sanda lite snabbt. Man lär sig varje dag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.