Använd alltid bälte.

Visste du att…

… krocka framifrån i 30 km/h är lika farligt som att falla från första våningen?
… krocka framifrån i 50 km/h är lika farligt som att falla från tredje våningen?
… krocka framifrån i 90 km/h är lika farligt som att falla från tionde våningen?

Som yrkesförare ska bälte vara en självklarhet och en viktig del i säkerheten på arbetsplatsen.

Bälte är en självklarhet för mig som yrkesförare säger Christer Fareby som arbetat som förare på LTH sedan 2011. Senast i höst var jag med om en händelse där jag kom för nära vägkanten och for ned i diket med lastbil och släp. Vägen var plogad bredare än vägbanan och plogpinnar saknades. Det resulterade att jag for ned i diket. Tack vare bältet så klarade jag mig utan personskador.

Bälte är inte bara ett lagkrav – det är även en försäkring som troligt gör att du klarar dig bättre om olyckan är framme.

Använd bälte!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.