VD-information

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer beslutat att i princip ta bort alla restriktioner från och med den 29 september och det innebär att vi kan återgå till ett mer normalt liv igen. Det känns väldigt skönt MEN, jag vill liksom Folkhälsomyndigheten uppmana er som inte har vaccinerat sig att göra det så att ni också kan återgå till ett normalt liv och framför allt så att ni inte utsätter andra för onödiga risker. Med detta beslut så har vi på LTH lättat på alla de restriktioner som vi har haft. Vi följer dock noga händelseutvecklingen och är beredd att åter införa olika åtgärder för att hindra eller minska en fortsatt smittspridning.

Uppstarten av vår verksamhet i Mertainen har gått väldigt bra och nu går vi in i intensivare produktionsperiod där rågodslagret ska byggas upp till LKAB som en buffert för förädlingsverken i Kiruna och Svappavaara.

Som ni alla känner till så har vi på LTH bestämt oss för att ställa om vår verksamhet och erbjuda våra kunder fossilfria tjänster. Det kommer dock ta några år då leverantörer av maskiner och fordon inte riktigt är där i dag att de kan leverera det vi efterfrågar men vi gör det vi kan för att bidra till ett lägre fotavtryck. En stor inspirationskälla för oss är LKAB och den resa som de är inne i och har bestämt sig för att göra. Vi har i dag ställt om vår maskinpark på entreprenadavdelningen och även på rivning/flytt-verksamheten. Vårt goda samarbete med Skoogs Bränsle AB är avgörande för vår omställning då de allokerar de volymer vi behöver av HVO diesel. Det är en produkt som innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett minskat utsläpp av koldioxid med minst 60%. Så här långt i vår omställning så har vi fått väldigt positiva reaktioner från våra kunder och övriga kollegor i branschen.

Avslutningsvis så vill jag rikta ett stort till er alla som kämpat i vardagen och bidragit till att vi kunnat hålla nere smittan och att vi lyckats leverera det vi lovat till våra kunder. Det har varit en tuff period med många uppoffringar, kanske framför allt i det privata livet men också på arbetsplatserna. Nu när restriktionerna är lättade och vi ser att vi kan börja umgås normalt igen så uppmanar jag er på arbetsplatserna att nyttja 500-ingen från årsskiftet för gemensamma teamaktiviteter. Jag ser fram emot att få träffa er på LTH-julbordet under lite lättsammare former.

Peter Niemi, VD

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.