En dag på LTH – Emilia Fjällborg i Svappavaara.

Hej Emilia!

Vad gör du på dagarna?
– Jag kör servicetraktor åt kulsinterverket i Svappavaara.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Vi har inga typiska dagar då alla dagar ser olika ut, vi har en enda rutin som är samma varje skift och det är att tömma verket på spill. Sen har vi olika rutiner beroende på skift och dagar, t.ex. lastar vi in kol två gånger per dygn och vissa grejer gör vi bara en eller två gånger i veckan. Vi har även en arbetstelefon dit folk kan ringa ifall de behöver hjälp av hjullastare, då kan det bli vad för jobb som helst. Vi gör alltifrån att lasta/lossa bilar med gafflar, arbeten med bom, ren lastning och planering av ytor. På vintern tillkommer det också lite extra uppgifter så som sandning och plogning.

Vad tycker du är roligast/bäst med ditt arbete?
– Att det är ett varierande arbete och att man alltid lär sig något nytt. Man är väldigt självgående så man är inte så beroende av andra och arbetsledningen, utan mycket handlar om att ta egna initiativ och se själv vad som behöver göras.

Vad tycker du är sämst?
– Eftersom jag inte är någon nattmänniska så måste jag säga att nattskiften är det jag gillar minst.

Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har kört hjullastare i 7 år, innan de jobbade jag i livsmedelsbutik.

Vad gör du på fritiden?
– Jag trivs med att dona och fixa hemma så jag spenderar mycket tid hemma tillsammans med min sambo och vår hund, vi försöker även att ta oss ut med husbilen när vi kan. Gillar såklart även att umgås med familj och vänner men eftersom att jag flyttat 8 mil hemifrån blir det tyvärr mer sällan.

Samarbetar du/har du mycket kontakt med dina kollegor under en arbetsdag?
– Ja, vi har väldigt bra samarbete och kontakt. Ibland måste man lämna instruktioner om jobb som ska göras, om något lämnats ofärdigt eller om vi har någon information från kulis som behöver föras vidare. Eftersom vi har vår arbetstelefon så har vi också överlämning mellan varje skift. Vi har även både en Messenger- och  en Snapchatgrupp där alla chaufförer på kulis är med så att vi enkelt kan ha kontakt och förmedla information ifall det är något som alla chaufförer måste veta.

Vad tycker du om att jobba i Svappis?
– Jag trivs jättebra, det känns som att det blir en så bra gemenskap när det är mindre område.

Tack Emilia för att du delar med dig! Spännande att höra om ditt arbete. 😊  

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.