Arbetsmiljö – alltid ett prioriterat område hos LTH.

LTH:s viktigaste pusselbit är självklart företagets alla medarbetare. Vi spenderar stor del av vår tid på arbetet och därför är det också, förutom trivsel, viktigt med en säker arbetsmiljö.

En bra och säker arbetsmiljö är resultatet av varje individs engagemang. Det kan innebära allt från att rapportera in risker och tillbud till att introducera den nya arbetskompisen på ett bra sätt. Att vara sitt eget skyddsombud och inte ta onödiga risker. Företagets chefer och ledare i sin tur ska säkerställa att varje medarbetare har rätt förutsättningar för att jobba säkert. Arbetsmiljön är ett område som rör alla, det handlar om att förebygga, uppmärksamma och hantera risker.

Arbetsmiljömål 2021

I alla år har vi fört statistik på avvikelserapportering, dvs tillbud, risker och olyckor. Vårt mål har alltid varit noll olyckor med frånvaro. Självklart är det fortfarande företagets ambition men vi ser också att det inte är realistiskt. From i år har vi valt att lägga målet för 2021 på nyckeltalet 0,35 olyckor per hundratusen arbetade timmar. Även det är ett tufft mål – men utmaningar är till för att övervinnas!

Under 2021 fram till sista maj har vi haft totalt två olyckor med frånvaro fördelat på ca 200,000 arbetade timmar. Så per hundratusen arbetade timmar landar vi på en olycka med frånvaro. För att nå målet 0,35 så behöver vi alltså få ihop fler arbetade timmar som är olycksfria.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.