Nödstopp till sopbilen på Vägunderhållet.

Anneli jobbar på vägunderhållet med att köra sopsugbilen. I det dagliga arbetet sopas vägar, spolas rör och annat för att hålla vägarna i gott skick underjord. Att spola rör är en viktig uppgift och utförs ofta.
För att spola rören används en högtrycksslang, slangen trycks in i rören och matas hela vägen igenom med enormt vattentryck för att kunna lösa upp alla stopp i rören. När slangen är hela vägen igenom röret så går föraren och stänger av vattnet när den ännu är fast inne i röret. Detta fungerar oftast väldigt bra.
Men sen kom det där undantagsfallet som inte får hända, Anneli ska spola igenom ett rör men slammet är alldeles för tjockt. Slangen går inte igenom, den ligger bara en halvmeter in genom röret och rör på sig.

Vad var det som hände?
”Slangen åker ut från dikesröret och börjar slungas omkring okontrollerat. Avstängningen för vattnet sitter under kåpan på lastbilen och kan vara rätt strulig att stänga av, och det fanns ingen funktion för att stänga av vattnet när man väl står och spolar. Så när jag börjar springa ifrån slangen så slängs den runt överallt och slår mot mig, jag hade såklart hjälm på mig men slangen har sånt stort tryck att den pressar sig in under hjälmen, fastnar dit och slås fram och tillbaka mot mitt huvud. Jag fick flera blödande sår uppe på skallen och hade ont där länge.”

Vad gjorde du efter händelsen?
”Jag åkte till verkstan efteråt, jag var rätt chockad och hade ont men tänkte att detta nog bara var en engångshändelse och att jag hade otur. Någon dag senare när jag pratade om händelsen med mina kollegor så bad de mig skicka in en avvikelserapport så det gjorde jag, jag tänkte själv också att detta är nog något som borde skickas in.”

Avvikelserapporten kom in och efter att vi hanterat den på företaget så insåg vi att detta är inget litet problem, det ska inte vara så att man måste hinna spola igenom hela röret för att kunna stänga av vattnet. Tänk om det börjar brinna och man måste utrymma direkt? Avvikelserapporten togs på stort allvar och sopbilen skickades till verkstan där de monterade en nödstopp för högtrycksslangen.

Vad tycker du om nödstoppen som lösning på problemet?
”Det är en bra lösning, nu kan jag enkelt slå av vattnet snabbt om något liknande skulle hända igen. Det tar lite tid att slå av vattnet via den vanliga kranen och den sitter under kåpan. Ibland är det också andra personer i närheten förutom jag som förare så det är viktigt med en nödstopp så den inte ska kunna skada andra också. Hade nödstoppen funnits tidigare hade jag hunnit slå av vattnet innan den orsakade någon skada.”

Alltid när något händer, stort som litet, så ska en avvikelserapport till företagets KMA skickas in. Har du t.ex. halkat så kanske det inte känns som att en avvikelserapport är nödvändig, men det är viktigt för oss att få in ALLT som händer för att kunna kartlägga arbetsmiljön på företaget. Om vi inte vet, hur ska vi då kunna förbättra oss?

Sopbilen på vägunderhållet i KUJ.
Nödstoppen på sopbilen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.